Вести

Krah gradske vlasti u Valjevu - saopstenje Demokratske stranke valjevo

 

      Градски одбор Ваљево

22. јун 2017 године

 

Крах градске власти у Ваљеву

 

У духу демократије и поштовања људских права, нико није крив док се не докаже кривица и ступи на снагу правоснажна пресуда.Али штета граду и грађанима Ваљева је већ нанета од стране владајуће коалиције СНС-СПС. За годину дана власти ове гарнитуре, чији је је један од најзначајнијих функционера ухапшен, други још значајнији у иностранству, а трећи за време свих ових догађаја проводи време у Градској управи у присуству  полиције, сигнал су да се у Ваљеву већ дуго времена не ради у интересу грађана, већ у личном интересу. И зато је први корак ваљевских властодржаца подношење оставки, распуштање Скупштине града и увођење привремених мера у Град Ваљево!

Хапшење начелника, двоје запослених у Градској управи и пет одговорних лица у приватним фирмама, шокирало је Ваљевце, али и послало негативну поруку свим потенцијалним инвеститорима да у Ваљеву владају корупција и криминал.

Можда би у овом граду све било другачије да је прихваћен предлог Демократске странке и невладиног сектора, али и испуњена обавеза коју имају све локалне самоуправе, да се до краја јуна усвоји Антикорупцијски план. То је обавеза пре свега према грађанима Ваљева, законска обавеза, али и један од услова на путу приступања Европској унији.

За пет година дана власти у Ваљеву, успевале су само инвестиције попут асфалтирања путева и улица до локалних моћника и њихових пријатеља и пријатељица, изградња капиталног свињца на Сточној пијаци, као највеће Greenfield  инвестиције, прављење ограда где год су се могле поставити, куповина аутомобила за потребе функционера, пословна путовања у иностранство, масовна партијска запошљавања, трошкови репрезентације и многе друге „капиталне инвестиције“.

Град пропада, незапосленост је све већа, људи одлазе и време је да се грађани одупру вештим медијским манипулацијама и скретањима пажње са важних животних питања. Демократска странка је странка обичних људи, који желе да живе у нормалној и поштеној држави и граду. Сви који су радили за свој, а не за општи интерес, више нису у Демократској странци и сада носе дресове неких владајућих странака, међу којима је почела оштра борба за расподелу све мањег колача.

Адреса одбора

Демократа је

...пристојан. Никада не вређа друге, без обзира на ситуацију у којој се нађе.

Анкета

Како оцењујете рад градске власти у Ваљеву 2016. године?

  • Добро
  • Осредње
  • Лоше
Резултати Гласај