Вести

Krah gradske vlasti u Valjevu - saopstenje Demokratske stranke valjevo

 

      Градски одбор Ваљево

22. јун 2017 године

 

Крах градске власти у Ваљеву

 

У духу демократије и поштовања људских права, нико није крив док се не докаже кривица и ступи на снагу правоснажна пресуда.Али штета граду и грађанима Ваљева је већ нанета од стране владајуће коалиције СНС-СПС. За годину дана власти ове гарнитуре, чији је је један од најзначајнијих функционера ухапшен, други још значајнији у иностранству, а трећи за време свих ових догађаја проводи време у Градској управи у присуству  полиције, сигнал су да се у Ваљеву већ дуго времена не ради у интересу грађана, већ у личном интересу. И зато је први корак ваљевских властодржаца подношење оставки, распуштање Скупштине града и увођење привремених мера у Град Ваљево!

Хапшење начелника, двоје запослених у Градској управи и пет одговорних лица у приватним фирмама, шокирало је Ваљевце, али и послало негативну поруку свим потенцијалним инвеститорима да у Ваљеву владају корупција и криминал.

Можда би у овом граду све било другачије да је прихваћен предлог Демократске странке и невладиног сектора, али и испуњена обавеза коју имају све локалне самоуправе, да се до краја јуна усвоји Антикорупцијски план. То је обавеза пре свега према грађанима Ваљева, законска обавеза, али и један од услова на путу приступања Европској унији.

За пет година дана власти у Ваљеву, успевале су само инвестиције попут асфалтирања путева и улица до локалних моћника и њихових пријатеља и пријатељица, изградња капиталног свињца на Сточној пијаци, као највеће Greenfield  инвестиције, прављење ограда где год су се могле поставити, куповина аутомобила за потребе функционера, пословна путовања у иностранство, масовна партијска запошљавања, трошкови репрезентације и многе друге „капиталне инвестиције“.

Град пропада, незапосленост је све већа, људи одлазе и време је да се грађани одупру вештим медијским манипулацијама и скретањима пажње са важних животних питања. Демократска странка је странка обичних људи, који желе да живе у нормалној и поштеној држави и граду. Сви који су радили за свој, а не за општи интерес, више нису у Демократској странци и сада носе дресове неких владајућих странака, међу којима је почела оштра борба за расподелу све мањег колача.

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.

Анкета

Како оцењујете рад градске власти у Ваљеву 2016. године?

  • Добро
  • Осредње
  • Лоше
Резултати Гласај