Вести

Žestoko obrušavanje na urednicu portala Kolubarske.rs

06.07.2017, 10:23 "ŽESTOKO OBRUŠAVANJE NA UREDNICU PORTALA KOLUBARSKE.RS"

Demokratska stranka u Valjevu oštro osuđuje ton i način otvorenog pisma, koje je uputio Zoran Majdak, predsednik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, Dariji Ranković, urednici internet portala Kolubarske.rs.

Iako je u programu Radio Valjeva u utorak ceo dan čitano otvoreno pismo Zorana Majdaka, ostaje nejasan razlog ovako oštrog pisma, koje je u maniru Željka Mitrovića i televizije "Pink" primer zloupotrebe medijskog prostora i javnog dobra u službi politike i ličnih obračuna, navodi se u saopštenju za javnost valjevskih demokrata. 

"Majdak se žestoko obrušio na urednicu portala Kolubarske.rs, iako na više mesta tvrdi da njen portal nema nikakvu posećenost, optužujući je za kriminal, nedolično ponašanje i polupismenost. 

Demokratska stranka bi se osvrnula na politički aspekt pisma Zorana Majdaka iz Radio Valjeva, koji poistovećuje sebe i radio čiji je vlasnik sa vladajućom garniturom u Valjevu i u Srbiji, te se u ovom pismu stavlja u zaštitu vlasti i gradonačelnika, a Dariju Ranković optužuje da radi za Demokratsku stranku. Da to nije istina, dokaz je to što su se Demokratska stranka i pojedinci iz ove stranke više puta našli na udaru portala Kolubarske.rs i novinarke Darije Ranković, koja čak ne prati i ne objavljuje dešavanja u našoj stranci. Ali to nas ne sprečava da osudimo svaki pritisak na medije, ali i napade na novinarke. Sve konstatacije u pismu su za osudu kako novinara i novinarskih udruženja, tako i cele javnosti u Valjevu, jer ovo nije način kako se treba obraćati novinarki i ženi. 

Postupak Zorana Majdaka nije za ponos nikome i sigurni smo da i članovi vladajućih stranaka, za čije interese radi, što je i sam potvrdio u pismu, nisu ponosni kada ih ljudi poput Zorana Majdaka i Željka Mitrovića brane! 

Vlastima u Valjevu ne treba kritička javnost i profesionalni mediji i nije im dovoljno to što su osnovali i kontrolišu više portala i elektronske medije u gradu. Strašno im smeta to što na, kako kažu, neposećenom portalu s vremena na vreme izađu informacije o zloupotrebama vlasti i nenamenskom trošenju budžetskog novca. 

Iako u Valjevu vlada medijski mrak, istina se ne može sakriti od građana Valjeva, pa makar se objavljivali samo hvalospevi za vlast. O ovom slučaju, kao i o tome dokle se stiglo sa istragom ko je uništio imovinu Radio Valjeva, ali i drugim gorućim temama u gradu, očekujemo da se oglase gradonačelnik i njegov zamenik, ako nađu vremena između letovanja i putovanja u inostranstvo!", navodi se u saopšenju za javnost Demokratske stranke.

Kolubarske.rs

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.

Анкета

Како оцењујете рад градске власти у Ваљеву 2016. године?

  • Добро
  • Осредње
  • Лоше
Резултати Гласај