Вести

Žestoko obrušavanje na urednicu portala Kolubarske.rs

06.07.2017, 10:23

"ŽESTOKO OBRUŠAVANJE NA UREDNICU PORTALA KOLUBARSKE.RS"

Demokratska stranka u Valjevu oštro osuđuje ton i način otvorenog pisma, koje je uputio Zoran Majdak, predsednik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, Dariji Ranković, urednici internet portala Kolubarske.rs.

Iako je u programu Radio Valjeva u utorak ceo dan čitano otvoreno pismo Zorana Majdaka, ostaje nejasan razlog ovako oštrog pisma, koje je u maniru Željka Mitrovića i televizije "Pink" primer zloupotrebe medijskog prostora i javnog dobra u službi politike i ličnih obračuna, navodi se u saopštenju za javnost valjevskih demokrata. 

"Majdak se žestoko obrušio na urednicu portala Kolubarske.rs, iako na više mesta tvrdi da njen portal nema nikakvu posećenost, optužujući je za kriminal, nedolično ponašanje i polupismenost. 

Demokratska stranka bi se osvrnula na politički aspekt pisma Zorana Majdaka iz Radio Valjeva, koji poistovećuje sebe i radio čiji je vlasnik sa vladajućom garniturom u Valjevu i u Srbiji, te se u ovom pismu stavlja u zaštitu vlasti i gradonačelnika, a Dariju Ranković optužuje da radi za Demokratsku stranku. Da to nije istina, dokaz je to što su se Demokratska stranka i pojedinci iz ove stranke više puta našli na udaru portala Kolubarske.rs i novinarke Darije Ranković, koja čak ne prati i ne objavljuje dešavanja u našoj stranci. Ali to nas ne sprečava da osudimo svaki pritisak na medije, ali i napade na novinarke. Sve konstatacije u pismu su za osudu kako novinara i novinarskih udruženja, tako i cele javnosti u Valjevu, jer ovo nije način kako se treba obraćati novinarki i ženi. 

Postupak Zorana Majdaka nije za ponos nikome i sigurni smo da i članovi vladajućih stranaka, za čije interese radi, što je i sam potvrdio u pismu, nisu ponosni kada ih ljudi poput Zorana Majdaka i Željka Mitrovića brane! 

Vlastima u Valjevu ne treba kritička javnost i profesionalni mediji i nije im dovoljno to što su osnovali i kontrolišu više portala i elektronske medije u gradu. Strašno im smeta to što na, kako kažu, neposećenom portalu s vremena na vreme izađu informacije o zloupotrebama vlasti i nenamenskom trošenju budžetskog novca. 

Iako u Valjevu vlada medijski mrak, istina se ne može sakriti od građana Valjeva, pa makar se objavljivali samo hvalospevi za vlast. O ovom slučaju, kao i o tome dokle se stiglo sa istragom ko je uništio imovinu Radio Valjeva, ali i drugim gorućim temama u gradu, očekujemo da se oglase gradonačelnik i njegov zamenik, ako nađu vremena između letovanja i putovanja u inostranstvo!", navodi se u saopšenju za javnost Demokratske stranke.

Kolubarske.rs

Опширније

Krah gradske vlasti u Valjevu - saopstenje Demokratske stranke valjevo

 

      Градски одбор Ваљево

22. јун 2017 године

 

Крах градске власти у Ваљеву

 

У духу демократије и поштовања људских права, нико није крив док се не докаже кривица и ступи на снагу правоснажна пресуда.Али штета граду и грађанима Ваљева је већ нанета од стране владајуће коалиције СНС-СПС. За годину дана власти ове гарнитуре, чији је је један од најзначајнијих функционера ухапшен, други још значајнији у иностранству, а трећи за време свих ових догађаја проводи време у Градској управи у присуству  полиције, сигнал су да се у Ваљеву већ дуго времена не ради у интересу грађана, већ у личном интересу. И зато је први корак ваљевских властодржаца подношење оставки, распуштање Скупштине града и увођење привремених мера у Град Ваљево!

Хапшење начелника, двоје запослених у Градској управи и пет одговорних лица у приватним фирмама, шокирало је Ваљевце, али и послало негативну поруку свим потенцијалним инвеститорима да у Ваљеву владају корупција и криминал.

Можда би у овом граду све било другачије да је прихваћен предлог Демократске странке и невладиног сектора, али и испуњена обавеза коју имају све локалне самоуправе, да се до краја јуна усвоји Антикорупцијски план. То је обавеза пре свега према грађанима Ваљева, законска обавеза, али и један од услова на путу приступања Европској унији.

За пет година дана власти у Ваљеву, успевале су само инвестиције попут асфалтирања путева и улица до локалних моћника и њихових пријатеља и пријатељица, изградња капиталног свињца на Сточној пијаци, као највеће Greenfield  инвестиције, прављење ограда где год су се могле поставити, куповина аутомобила за потребе функционера, пословна путовања у иностранство, масовна партијска запошљавања, трошкови репрезентације и многе друге „капиталне инвестиције“.

Град пропада, незапосленост је све већа, људи одлазе и време је да се грађани одупру вештим медијским манипулацијама и скретањима пажње са важних животних питања. Демократска странка је странка обичних људи, који желе да живе у нормалној и поштеној држави и граду. Сви који су радили за свој, а не за општи интерес, више нису у Демократској странци и сада носе дресове неких владајућих странака, међу којима је почела оштра борба за расподелу све мањег колача.

Опширније

Balša Božović gostovao u Gradskom odboru Demokratske stranke Valjevo

Опширније

Slava Demokratske stranke

Proslavili smo slavu Demokratske stranke!

Опширније

Vlast umesto informisanja uvodi propagandu

DS: Vlast umesto informisanja uvodi propagandu

demokrate

VALJEVO- Poslednjom odlukom koja je saopštena preko PR službe grada Valjeva nastavljen je trend omalovažavanja, nipodaštavanja i bahatosti gradske vlasti prema novinarima. Ovog puta čak i kukavički, navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke.

„Nedostojni funkcija koje obavljaju i poverenja građana Valjeva, gradska vlast umesto informisanja uvodi propagandu. Umesto objektivnosti, tumačenje stvarnosti. Koga se to gradska vlast plaši? Javnosti? Očigledna je namera SNS i SPS da suspenduju zakone, vrate točak istorije u 90. godine, a od građana Valjeva sakriju svoje odluke“, navodi se u saopštenju DS.

Demokrate navode da su iz dosadašnjih izveštaja sa sednica gradske vlasti mogli da se uvere u nekompetentnost i nezainteresovanost gradskih većnika za odluke koje donose, što je još jedan od razloga nepoželjnosti novinara na sednicama.“Bez kontrole, bez pitanja, bez odgovora, bez odgovornosti, bez demokratije? Da li su građani Valjeva 2016. godine glasali za ovakvu  vlast“, stoji u saopštenju DS.

Опширније

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.

Анкета

Како оцењујете рад градске власти у Ваљеву 2016. године?

  • Добро
  • Осредње
  • Лоше
Резултати Гласај